Buitenlandse kazen

Knapste van ‘T Stad

Het knappe zusje van de stoere Strafste van ’t Stad is de Knapste van ’t Stad uit België. Een heerlijke romige, half harde kaas met een verfrissende groene kruidenmelange op de korst. De specerijen die zijn toegevoegd zijn zeewier, tomaten, kruiden, ui, knoflook, citroen en sinaasappelschil. Deze kruidenmengeling zorgt voor een ware smaaksensatie: Fris en citrus.

Een lekker en smaakvol Vlaams kaasje van de boerderij.

Coeur neufchatel

De Coeur Neufchatel is een witschimmelkaas in de vorm van een hart. De kaas is gemaakt in Normandië en draagt een AOP keurmerk.

De Neufchatel heeft frisse tonen van champignons. Een heerlijk recept is de kaas in de oven met rozijnen, walnoten en een beetje honing. Genieten maar!

Tip: Heerlijk met de karamel zeezout van Caramelz!

Parmesan Regianno

Een typisch Italiaanse kaas met een pikante en scherpe smaak. Gemaakt van rauwe koemelk.

De Parmesan is een kaas die perfect combineert met pasta gerechten. Rasp de Parmezaanse kaas over je spaghetti bolognese bijvoorbeeld of voeg hem toe aan je pastasalade. Een perfecte combinatie!

Zwitserse Emmentaler

Zoete en romige kaas uit Zwitserland. Herkenbaar aan de grote gaten in het zuivel. Bereid uit rauwe koemelk.

Pecorino Romano

Een harde Italiaanse 30+ kaas gemaakt van verse schapenmelk en met een scherpe en pittige smaak. Gemaakt van gethermiseerde schapenmelk.

Saint Agur

Een Franse blauwaderkaas. Deze kaas is ontzettend romig en heeft een echte pikante blauwader smaak. De Saint Agur wordt bereid met koemelk dat afkomstig is van 300 boeren uit de Auvergne in Frankrijk. Het romige zuivel smelt op je tong. Een lekker kaasje voor op het kaasplateau!

Bleu Stilton

De Blue Stilton is een hele mooie blauwaderkaas uit Engeland. Het zuivel is romig en zacht, maar heeft wel een pikante smaak. Deze blauwaderkaas dankt zijn pittige smaak aan de 5 maanden rijpingstijd. Ook komt dit door de toevoeging van Penicilium Glaucum.

Cambozola

Een Duitse zachte blauwaderkaas gemaakt van de bijzondere combinatie van Franse Camembert en Italiaanse Gorgonzola. De Cambozola heeft een eetbare korst.  Het zuivel is super romig en zacht van structuur.

Roquefort Arbas

Een Franse rauwmelkse schapenkaas met blauwschimmel. De geschiedenis van deze kaas gaat terug tot de Romeinen. Het zuivel is romig met een uitgesproken pittige smaak. Deze variant van de Roquefort is romiger en rijker dan andere varianten uit de Roquefort collectie

Roche Baron

Heerlijke opvallende romige blauwschimmel uit de Auvergne, Frankrijk. De grijze korst is eetbaar en is bedekt met een laagje as. Deze kaas is één van de weinige blauwaderkazen die bij goede rijpheid een beetje uitloopt. Heerlijk als dessertkaasje.

Epoisses coupe

Een zachte kaas met een gewassen korst met een krachtige en intensieve smaak. Deze kaas met rode korst is afkomstig uit de Bourgogne, Frankrijk.

Chaumes

Een Franse kaas met een gewassen rode korst. De korst kan soms wat plakkerig zijn. Deze kaas heeft een uitgesproken, herkenbare pikante smaak. Een zachte specialiteit uit het Zuiden van Frankrijk. Vol en aromatisch.

Port Salut

Een van oorsprong abdijkaas met een zachte toegankelijke smaak. Deze kaas met gewassen rode korst heeft zijn naam te danken aan zijn afkomst, namelijk de regio Port du Salut in Frankrijk.

Délice de Bourgogne

Een wittekorst kaas met een zachte aromatische smaak. De zachte smaak is te danken aan de room die toegevoegd is.

Er zijn nog veel meer mooie buitenlandse kazen, de website is nog in onderhoud!