Boer(derij)kaas

101 – Jonge boerderijkaas

Erfgoed Stelling 101 is een ambachtelijke boerderijkaas, bereid met volle gethermiseerde koemelk. Circa 5 weken gerijpt op houten planken. Met verrassend veel smaak!

Erfgoed Stelling 101 is een boerderijkaas die gemaakt is door de familie van Erk uit Berkenwoude. Hun hele verhaal lees je in het bericht hieronder!

301-Boerderijkaas 30+

Magere kaas van de boerderij Erk, gemaakt van afgeroomde gethermiseerde koemelk. Een kaas met minder vet, maar nog heerlijk smeuïg en vol van smaak.

Na 6 maanden rijping heeft de kaas een unieke en rijke smaak die onweerstaanbaar lekker is

502 –Jong belegen

Ambachtelijke boerenkaas gemaakt van rauwe koemelk. Deze boerenkaas heeft circa 10 weken gerijpt, dus is nog heerlijk romig en zacht van smaak. Bijzonder smeuïg.

Erfgoed Stelling 502 is een boerenkaas die gemaakt is door Leo Kool

503- Belegen boerenkaas

Een belegen boerenkaas met een smeuïg zuivel. Bereid met dagverse rauwe koemelk, wat zorgt voor een heerlijke volle boerensmaak. Deze boerenkaas heeft circa 6 maanden liggen rijpen in ons pakhuis, waar een constante temperatuur en luchtvochtigheid heerst.

506 – Oude boerenkaas

Deze oude boerenkaas is bereid met de beste rauwe koemelk van de koeien van Boer Kool uit Stolwijk. Circa 1 jaar heeft deze Erfgoed Stelling 506 de tijd gehad om op smaak te komen in ons pakhuis. Het resultaat is een prachtige rauwmelkse kaas met kleine kristallen in het zuivel, die knisperen in je mond. De smaak is vol, pikant en met een boeren karakter!

Bon Repas

De Bon Repas is een authentieke gatenkaas gemaakt van gethermiseerde melk. Deze boerderijkaas wordt bereid volgens uniek recept en heeft een ongekende smeuïgheid. De smaak is heel toegankelijk en iets zoet. De kaas is vernoemd naar de polder Bonrepas, gelegen in de Krimpenerwaard. Bon Repas betekent in het Frans ‘goede maaltijd’.
Om de gaten in het zuivel te krijgen, worden er propionzuur bacteriën toegevoegd tijdens het bereidingsproces. In het rijpingsproces zorgen deze bacteriën voor de grote gaten in het zuivel. Om deze bacteriën actief te maken, wordt de Bon Repas eerst 14 dagen op hoge temperatuur (20 graden) gerijpt. Hierdoor gaat de kaas ook wat bollen. Maar door de toevoeging van een extra culture krijgt de kaas een rijke smaak met een boerenluchtje, dit maakt het juist tot een unieke smaak. In totaal heeft deze gatenkaas 8 weken liggen rijpen in ons pakhuis. Het resultaat is een unieke gatenkaas van de boerderij met een bijzonder smedig karakter. Lekkere zoete en milde boerensmaak.

ZomerKaas

Proef de zomer! Een heerlijke boerderijkaas met een rijke melange aan frisse kruiden en specerijen: ui, brandnetel, bieslook, knoflook, peterselie, paprika, rozemarijn en tijm. De rozemarijn en tijm geven de kaas echt een zomers tintje. Circa 8 weken gerijpt, dus het zuivel is nog lekker zacht en romig. De toevoeging van de kruiden maakt deze kaas tot een heerlijke frisse, zomerse specialiteit. Onmisbaar op je borrelplank tijdens een zomerse borrelavond

Oude pittige boerderijkaas

Deze boerderijkaas pittig van 30 kg is bereid met gethermiseerde melk. Een heerlijke stevige kaas, pikant en vol van smaak dankzij de 12 maanden rijping in ons pakhuis. De constante temperatuur en luchtvochtigheid in ons pakhuis zorgt voor de optimale smaakontwikkeling van deze grote jongen. Een echte aanrader voor op je kaasplateau!